Bewerkingen

Metaal lassen

Offerte aanvragen

Ontdek Ville’s lasexpertise: precisie met TIG, MIG/MAG, stift- en de puntlastechniek voor alle metaalsoorten. Al sinds 1955 zetten onze vakmensen hun nauwkeurigheid in voor kleine lasconstructies, halffabricaten en volledige apparaten. Met of zonder toevoegingsmateriaal, afhankelijk van het product, streven we naar perfectie in elke las.

Gratis adviesgesprek

Kenmerken metaal lassen bij Ville

  • Flexibel en gegarandeerd korte levertijden.
  • Gescheiden productiehallen voor het lassen van staal en RVS.
  • Verschillende technieken in huis voor het lassen van alle metaalsoorten.
  • Focus op kwaliteit door jarenlange ervaring en een team van meer dan 20 lassers.
TIG-lasser bij halffabricaat
Making

Lassen: een vak apart

Bij Ville gaan vakmanschap en lasexpertise hand in hand. Ons team, bestaande uit gedreven lasspecialisten, staat garant voor kwaliteit in elke las. In tegenstelling tot grootschalige productie met robots, koesteren wij het ambacht van handlassen. Met zorg en precisie realiseren we lasconstructies en maatwerkprojecten van alle grootten.

 

Elke las vertelt een verhaal, en bij Ville begrijpen we dat. Of het nu gaat om TIG, MIG/MAG, stift- of de puntlastechniek, elke methode wordt met vakmanschap toegepast. We onderscheiden ons door onze toewijding aan handmatig vakmanschap, waardoor we flexibel zijn in het realiseren van speciale opdrachten, inclusief gecertificeerd laswerk.

Metal Work

Waarom kiezen voor lassen bij Ville?

Onze toewijding aan precisie en vakmanschap zorgt ervoor dat we uw lasproject met zorg voorbereiden en uitvoeren. Met gekwalificeerde vakmensen, ervaring, en de juiste gereedschappen, bieden we de essentiële ingrediënten voor nauwkeurig laswerk. Met meer dan 50 jaar ervaring in het bewerken van metaal, rvs, of aluminium op maat, staan onze specialisten paraat om u te voorzien van deskundig advies.

 

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden en wilt u ontdekken wat Ville voor u kan betekenen? Aarzel niet en vraag direct gratis en vrijblijvend een offerte aan. We kijken ernaar uit om met u samen te werken aan een succesvol project.

Lassen Ville

Onze werkwijze

Werkvoorbereiding
Ons gespecialiseerde team bij Ville in de werkvoorbereiding heeft uitgebreide kennis van technische producten. Met ons vakbekwame engineeringsteam zorgen we voor een doordachte aanpak. Vul het offerteformulier in, en ons team reageert snel. Bij vragen of direct contact kunt u bellen naar +31 (0)78 674 38 77.

Productie
In de productiefase bij Ville staat metaalbewerking centraal, met een breed scala aan mogelijkheden, van halffabricaat tot volledig gemonteerde machine. Naast lassen bieden we afwerkingsopties zoals poedercoaten, stralen, en beitsen. We passen ons aan uw wensen aan en zorgen voor flexibele en efficiënte leveringen.

Nazorg
Bij Ville gaat nazorg verder dan service. Onze vakmensen staan klaar voor ondersteuning op locatie. Zodra uw order is ingepland, ontvangt u een bevestiging met de voorziene leverdatum. Met een groot team van technische professionals en ruime voorraden plaatmateriaal zorgen we voor snelle en flexibele leveringen.

MIG/MAG lassen

MIG/MAG-lassen is een geavanceerde booglastechniek waarbij een constante toevoer van lasdraad plaatsvindt. MIG staat voor Metal Inert Gas en MAG voor Metal Active Gas, waarbij het verschil ligt in het gebruikte beschermgas.

Bij MIG is het een inert gas zoals argon, terwijl MAG actieve gassen zoals CO2 bevat. Deze beschermgassen spelen een cruciale rol bij het vormen van de vlamboog en beïnvloeden het smeltbad. MIG-lassen wordt toegepast voor aluminium, terwijl MAG-lassen wordt ingezet voor staal en RVS. Ville’s expertise in deze lastechnieken garandeert een perfecte samensmelting van materialen.

TIG-Lassen

TIG-lassen bij Ville is een verfijnde lastechniek waarbij een elektrische plasma-boog tussen een niet-afsmeltende wolfraamelektrode en het werkstuk de warmte genereert. Omringd door inert gas zoals Argon of Helium, beschermt TIG-lassen het smeltbad en de elektrode.

Deze methode biedt veel controle, met mogelijkheden voor toevoegmateriaal, vooral bij dunne plaatdelen. TIG-lassen staat garant voor hoogwaardige en visueel aantrekkelijke lassen. Met nauwkeurige controle over parameters, zoals gasflow en lasstromen, vereist TIG-lassen vaardigheid van de lasser, maar het levert ongeëvenaarde las-kwaliteit op. Ontdek bij Ville de perfecte combinatie van precisie en vakmanschap in TIG-lassen.

Plaatlassen

Plaatlassen bij Ville is een veelgebruikte en uiterst precieze lasmethode. Het wordt toegepast voor het verbinden van metalen plaatdelen door puntsgewijze, lokale warmte-ontwikkeling.

Het eindresultaat is een sterke en betrouwbare verbinding die voldoet aan de hoogste industriële normen. Ontdek bij Ville de perfecte balans tussen precisie en vakmanschap in plaatlassen.

Buislassen

Buislassen is bij Ville een veelgebruikte lastechniek die wordt gebruikt om buisvormige metalen onderdelen aan elkaar te verbinden. Het proces omvat het verhitten van de te verbinden buizen tot smelting, waarna ze worden samengevoegd door middel van een toevoegmateriaal.

Het biedt duurzame en sterke verbindingen, wat essentieel is voor toepassingen waar structurele integriteit cruciaal is. De flexibiliteit van buislassen maakt het mogelijk om diverse metalen te verbinden, waardoor het breed inzetbaar is in de industrie. Ervaar zelf waarom Ville met vakmanschap en kwaliteit dé specialist in buislassen is.

Puntlassen

Puntlassen wordt vaak gebruikt voor het verbinden van dun plaatmetaal. Het proces omvat het plaatsen van elektroden aan weerszijden van de te verbinden metalen op specifieke punten. Een elektrische stroom wordt dan toegepast om lokale verwarming te veroorzaken, wat resulteert in smelting en lassen op die punten.

Het resultaat is een lokale smelting, gevolgd door afkoeling en stolling, waardoor de twee delen stevig aan elkaar worden gelast. Puntlassen creëert kleine laspunten op specifieke locaties, en de resulterende verbindingen zijn puntsgewijs verdeeld over het oppervlak. De ervaren lassers bij Ville weten deze techniek perfect uit te voeren, waardoor betrouwbare verbindingen oplevert.

Stiftlassen

Stiftlassen, een veelgebruikte techniek bij Ville, wordt vaak gebruikt bij dun plaatmetaal of bij het verbinden van metalen met kunststof. In stiftlassen wordt een metalen stift (pen) tegen het werkstuk geplaatst. Door het toepassen van een elektrische stroom wordt de stift verwarmd en smelt hij samen met het basismateriaal, waarna afkoeling en stolling plaatsvinden.

Stiftlassen creëert een enkele verbinding op het punt waar de stift is ingebracht. De resulterende las is vaak een verhoogde punt, die stevig gehecht is aan het oppervlak. Door de nauwkeurige toepassing van specialistische lassers van Ville zorgt dit voor minimale vervorming en optimale efficiëntie.

Deskundig advies nodig?

Onze ervaren lassers en werkvoorbereiders begrijpen niet alleen de techniek, maar ook de context van uw project. Werkvoorbereiding adviseert over constructie en engineering, strevend naar optimale oplossingen. Wil uw project naar een hoger niveau tillen? Neem vandaag nog contact op of plan een afspraak in.

Contact

Materiaalsoorten

Alle metaalsoorten
Aluminium metaal

Materiaal

RVS

Corrosiebestendig en hygiënisch

RVS is corrosiebestendig en hygiënisch, veelal toegepast in keukens, medische omgevingen en industriële apparaten.

Staal metaalbewerking

Materiaal

Staal

Sterk & veelzijdig

Staal, bekend om zijn sterkte, hardheid en duurzaamheid. Veel gebruikt in constructie, auto's en gereedschappen.

Aluminium metaalbewerking

Materiaal

Aluminium

Lichtgewicht en sterk

Aluminium is sterk en licht van gewicht. Het wordt veelzijdig toegepast in luchtvaart, auto-industrie en bouw.

GRATIS & VRIJBLIJVEND ADVIES

Neem direct contact op

Nieuws & inspiratie

Bekijk alle projecten