• Geplaatst op 20 april 2022

Samenwerking van meer dan 30 jaar!

Lindor houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van mengers voor droge breukgevoelige producten. De ontwikkeling van de mengers vindt plaats in Dordrecht, de afdeling engineering zorgt daar voor het verwerken van klant specifieke wensen in productietekeningen. Lindor doet zelf ook aan productie, maar voor lasersnijwerk, zetwerk en walswerk klopt het bedrijf al jaren bij Ville aan.

“Wij zijn van origine een verspaningsfabriek, Ville voert allerlei metaalbewerkingen uit die wij niet in huis hebben”, aldus Akko van der Lee (Manager Engineering). De samenwerking gaat zeker terug naar 1990, bij de introductie van de gentle touch menger. Voor die tijd was Lindor een verspaningsfabriek, waar alleen draai en freeswerk voor derden werd uitgevoerd. Maar omdat die opdrachten vaak erg impulsief en niet constant waren, bedacht het bedrijf dat het slim was om de capaciteit van de productiemachines ook in te zetten voor het maken van een eigen product.

 

Lasersnijden Ville

 

Mengers bestonden in die tijd al wel, maar zo verfijnd als hoe Lindor ze tegenwoordig ontwikkelt bestond nog niet. En nog steeds kent het bedrijf maar weinig concurrenten. Het frees- en draaiwerk voert het bedrijf zelf uit. Maar walsen, lasersnijden en zetten wordt uitbesteed bij Ville. “Ville is een partner die meedenkt, met kennis van productietechniek. Zelfs als het betekent dat er werk voor hun wegvalt denkt het bedrijf mee” (Akko van der Lee, Lindor).  De allergrootste mengtrommels werden jarenlang volledig gelast in Strijen, maar toen de nieuwe productieleider van Lindor het wel zag zitten om deze apparaten zelf te gaan lassen, hielp Ville hen met het opzetten van de productieaanpak. “Die mannen zagen het eerst niet zitten om die grote units zelf te lassen, maar uiteindelijk hebben ze het wel geflikt” (Rien Kranendonk, Ville).

 

Stalen plaat walsen

 

Maar ook op het gebied van productontwikkeling wordt Ville regelmatig ingeschakeld. “Als we zien dat iets slimmer gemaakt kan worden, dan doen we dat. We gaan bij Ville voor kwaliteit en langdurige relaties, geen kortstondige verkopen” (aldus Rien). Lindor bedacht ooit een uittreksysteem om het schoonmaken van de in- en uitvoer van de mengers te vereenvoudigen, wat vanwege voedselveiligheid heel belangrijk is. “Wij maakten een systeem van massieve blanke strip en kokers, dat deed z’n werk. Maar het was moeilijk om te frezen en steenduur om te maken” (aldus Akko). De échte productontwikkeling werd samen met Ville gedaan. Er werd een product ontwikkeld bestaande uit 1 gezette gelaserde plaat. Een hele vooruitgang qua looks en productietijd. “We konden de kostprijs met een derde verminderen, en er werd meegedacht over uitsparingen, waar we dan makkelijk konden lassen” (Akko van der Lee, Lindor).

 

Metaalbewerking Ville

 

De Lindor gentle touch technologie is ontwikkeld voor het mengen en verwerken van fijne poeders, granulaten en natuurlijke producten. Het succes van hun mengers schuilt achter het ‘vrij laten lopen’ van het product, zonder wrijving of segregatie. Het systeem maakt gebruik van natuurlijke zwaartekracht voor een ‘gentle’ menging van het product. De productie vindt plaats in Dordrecht, waar Lindor gevestigd is. Ville levert toe met gewalste, gezette en gelaserde halffabrikaten. Het geheim achter deze meer dan 30-jaar lange relatie? Flexibiliteit, meedenken met de klant over product én productie en natuurlijk het leveren van constante kwaliteit.

Benieuwd naar de producten van Lindor? Neem eens een kijkje op hun website: www.lindor.nl

Meer nieuws