Ville Metaalindustrie & Apparatenbouw

Over Ville

Dit zijn wij.

Ontdek Ville – dé allround partner voor metaalbewerking en apparatenbouw. Bij Ville staan we klaar om bedrijven van elke omvang te ondersteunen bij het realiseren van bewerkingen uit metaal.

Sinds onze oprichting in 1955 hebben we ons bewezen als een flexibele en betrouwbare partner. Of het nu gaat om het leveren van halffabricaten of om het volledig uitbesteden van productieontwikkeling, wij bieden een breed scala aan diensten. Met onze veelzijdigheid kunnen we fungeren als jouw betrouwbare partner in metaalbewerking.

 

Van engineering tot levering en installatie, we bieden een volledig scala aan diensten voor bedrijven in diverse sectoren, waaronder machinebouw, voedingsmiddelenindustrie, scheepvaart en meer. Als een betrouwbare one-stop-shop voor plaatbewerkingen in RVS, staal en aluminium streven we ernaar om uw partner te zijn voor efficiënte en hoogwaardige oplossingen. Ontdek hoe Ville uw projecten kan versterken.

 

Metaalbewerking

Bij Ville draait metaalbewerking om flexibiliteit en veelzijdigheid. We bieden een breed scala aan bewerkingen onder één dak, uitgevoerd door ons team van vakmensen. Of u nu op zoek bent naar lasersnijden, buigen, lassen of afwerken, wij bieden hoogwaardig vakmanschap.

Apparatenbouw

In de wereld van apparatenbouw is precisie en betrouwbaarheid essentieel. Bij Ville streven we naar oplossingen die nauwkeurig zijn afgestemd op uw specifieke eisen en wensen. Onze vakmensen ontwerpen en bouwen hoogwaardige apparaten die perfect aansluiten bij uw branche.

Engineering & R&D

Ons team van engineers en R&D-specialisten staat voor u klaar om oplossingen te ontwerpen die perfect zijn afgestemd op uw behoeften. Met onze expertise en toewijding aan kwaliteit streven we ernaar om innovatieve en efficiënte producten te ontwikkelen die aan uw specifieke eisen voldoen.

Hoofdkantoor Ville
Ons verhaal

De basis wordt gelegd

In 1955 slaan de gebroeders L.P. Ville en I.J.M. Ville de handen ineen. De basis voor het huidige bedrijf is dan gelegd. In 1975 zetten we Gebroeders Ville VOF om in een BV. In de opvolgende jaren verhuizen we maar liefst vier keer en nemen we een aantal bedrijven over, dit leverde een merkbaar synergie-effect op. In 1980 nestelen we ons in de huidige Handelstraat, en in 1990 is daar de separate RVS-afdeling een feit.

Geschiedenis Ville
Ons verhaal

De groei van Ville

Na in 1978 in dienst te zijn getreden, neemt Rien Kranendonk in 1999 het roer over als algemeen directeur van Ville. Met de overname van Halk weegwerktuigen in 2003 en de oprichting van Unifortes in 2011 en Aannemingsbedrijf Ville in 2012 gaat het snel. Het bedrijf en haar personeelsbestand groeien exponentieel. In 2017 groeit het bedrijf letterlijk uit haar jasje en wordt een nabij liggend bedrijf opgekocht voor extra kantoor -en werkplaatsruimte. Unifortes en Halk verhuizen naar de Handelstraat 2.

werkplaats Ville
Ons verhaal

Onze tegenwoordige tijd

Al deze mijlpalen die hebben geleid tot wat Ville nu is; een groep technische bedrijven. Met een moederbedrijf dat is uitgegroeid tot one-stop-shop voor alle plaatbewerkingen in RVS, staal en aluminium. Klanten komen bij Ville terecht voor een plaatje of halffabricaat, maar ook voor de volledige engineering, samenstelling en installatie van complete machines.

Ons verhaal Ville Groep
Ons verhaal

Onze toekomst

Veilig werken naar een duurzame toekomst. Als oerhollands bedrijf onder de rook van Rotterdam heerst hier het motto: “Niet lullen, maar poetsen” en “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”. We hebben grote ambities, maar blijven met beide benen op de grond. Wél zetten we ons in voor de toekomst, het hergebruik van materialen en onze 1634 zonnepanelen zijn hier een voorbeeld van. We werken veilig en gezond, en nemen allerlei maatregelen om het werk voor onze mensen zo aangenaam mogelijk te maken.

  • 1955
  • 1999
  • Heden
  • Toekomst
Bordes staal
over ons

Allround in metaaltechniek

We zijn uitgegroeid tot one-stop-shop voor alle plaatbewerkingen in RVS, staal en aluminium. Klanten komen bij Ville terecht voor een plaatje of halffabricaat, maar ook voor de volledige productie van apparaten en machines. We engineeren, bewerken, produceren en assembleren. Geheel naar wens van de klant, met focus op constante kwaliteit.

 

Meer dan 60 jaar ervaring

Met een uitstekend geoutilleerd machinepark en 60 jaar ervaring is bijna alles mogelijk. Een team van meer dan 50 medewerkers bewaakt constant de uiterst hoogwaardige kwaliteit. Bovendien is de capaciteit en het voorraadbeheer zodanig efficiënt georganiseerd, dat snelle levertijden en flexibele orderverwerkingen synoniem staan voor Ville.

Onze kracht

Onze kracht is verbinden, het verbinden van mensen en natuurlijk metaal. Want dat is wat we doen. Het verbinden van metaal tot halffabricaat of volledig apparaat. Wij weten hoe we dat het beste kunnen doen, met het oog op mens en milieu. Onze klanten krijgen op die manier wat ze willen: ontzorging en kwaliteit. Dat doen we door flexibel te zijn, naar elkaar toe maar ook naar situaties toe.

 

Leerbedrijf

Ville heeft al heel wat succesverhalen op haar naam staan als het gaat om het begeleiden en sturen van jong talent. Als Kenteq-erkend leerbedrijf hebben we de jonge generatie metaalbewerkers veel te bieden. Ieder jaar starten er een aantal jonge talenten die we intensief begeleiden tot volwaardig allround metaalbewerkers. Onze expertise en ons enthousiasme voor het vak geven we dan ook graag door.

ISO 9001:2015 gecertificeerd

ISO 9001:2015

Ville is al sinds 1991 ISO-gecertificeerd. Daarmee behoort Ville tot de eerste 400 bedrijven die ISO-gecertificeerd zijn. De ISO 9001:2015 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. We tonen hiermee aan in staat te zijn om consequent producten en diensten te leveren die voldoen aan de eisen van de klant en de toepasselijke wet- en regelgeving. We streven hiernaast naar het verhogen van de klanttevredenheid door de effectieve toepassing van het systeem met inbegrip van processen.

LRQA gold award

De constante focus op kwaliteit heeft Ville al weer 15 jaar geleden een LRQA Gold Award opgeleverd, een Lloyds-erkenning voor gecertificeerd werken aan verbetering. Al sinds jaar en dag wordt ons kwaliteitsbeleid jaarlijks getoetst door Lloyd’s Register Quality Assurance, volgens de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen.

Andere bedrijven van Ville Group

Unifortes Industrial Cleaning Systems

Unifortes ontwikkelt industriële wassers, drogers en automatisering. Al deze machines worden geheel in eigen huis gebouwd.

Halk Bagging & Weighing Equipment

Halk is producent van hoogwaardige weegwerktuigen, die bulkproducten snel, doeltreffend en nauwkeurig wegen, doseren en transporteren.

Aannemingsbedrijf Ville

Aannemingsbedrijf Ville is specilist op het gebied van bouwservice en onderhoud. Met ervaring binnen de utiliteitsbouw en civiele techniek.

1
Contact Ville
GRATIS & VRIJBLIJVEND ADVIES

Neem direct contact op

News & Inspiration

Bekijk alle projecten