Bewerkingen

Walsen

Het rondwalsen van staal, aluminium en RVS plaatmateriaal is uiterst geschikt voor het maken van silo’s, tanks en ketels. In combinatie met kanten/zetten kunnen ook de meest complexe troggen geproduceerd worden. Voor het omvormen van metaal via buiging gebruiken wij diverse walsen. Op deze pagina leggen we uit hoe het walsen op deze metalen gedaan wordt.

Gratis adviesgesprek

Kenmerken walsen bij Ville

  • Flexibel en gegarandeerd korte levertijden.
  • 5 walsmachines met verschillende top rollen.
  • Geschikt voor het walsen van kleine tot grote platen.
  • Maatwerk: Creëren van ronde, golfachtige en ovale vormen.

Technische specificaties

  • 3 rollen wals – 1.000 x 3 mm.
  • 4 rollen wals – 1.250 x 4 mm.
  • 3 rollen wals – 2.000 x 6 mm.
  • 3 rollen wals – 3.600 x 8 mm.
  • 4 rollen wals – 4.000 x 12 mm.
Metaalbewerker walsen
Making

Walsen: veelzijdigheid in vormen

Bij het walsen van plaatmateriaal zoals staal, aluminium en RVS wordt een rechte plaat in de walsmachine geplaatst. Deze plaat komt in de machine tussen een aantal rollen te liggen. Door middel van het juist afstellen van de hoogte van de rollen wordt de ronding van de plaat bepaald. Door deze combinatie kunnen we iedere wens realiseren, van ronde vormen tot golfachtige en ovale vormen.

 

Uw gewalste plaat kan worden afgelast, bewerkt én behandeld. De oppervlaktebewerkingen van Ville kunnen zowel uitstraling als functionaliteit van het product ten goede komen. Afbramen en het wegwerken van scherpe randjes is hierbij een vanzelfsprekendheid.

 

 

Metal Work

Waarom kiezen voor walsen bij Ville?

Ville beschikt over 5 walsmachines, waarmee we zeer eenvoudig platen walsen tot wel 12mm dikte én een korte levertijd kunnen garanderen. Onze grootste walsmachine betreft een 4 rollen wals die platen tot 4 meter breedte op verschillende manieren kan buigen. Ook conisch walsen is een techniek die wij kunnen toepassen.

 

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden en wilt u ontdekken wat Ville voor u kunt betekenen? Aarzel niet en vraag direct gratis en vrijblijvend een offerte aan. We kijken ernaar uit om met u samen te werken aan een succesvol project.

Conisch walsen

Onze werkwijze

Werkvoorbereiding
Ons gespecialiseerde team bij Ville in de werkvoorbereiding heeft uitgebreide kennis van technische producten. Met ons vakbekwame engineeringsteam zorgen we voor een doordachte aanpak. Vul het offerteformulier in, en ons team reageert snel. Bij vragen of direct contact kunt u bellen naar +31 (0)78 674 38 77.

Productie
In de productiefase bij Ville staat metaalbewerking centraal, met een breed scala aan mogelijkheden, van halffabricaat tot volledig gemonteerde machine. Naast lassen bieden we afwerkingsopties zoals poedercoaten, stralen, en beitsen. We passen ons aan uw wensen aan en zorgen voor flexibele en efficiënte leveringen.

Nazorg
Bij Ville gaat nazorg verder dan service. Onze vakmensen staan klaar voor ondersteuning op locatie. Zodra uw order is ingepland, ontvangt u een bevestiging met de voorziene leverdatum. Met een groot team van technische professionals en ruime voorraden plaatmateriaal zorgen we voor snelle en flexibele leveringen.

Deskundig advies nodig?

Onze ervaren specialisten begrijpen niet alleen de techniek, maar ook de context van uw project. Werkvoorbereiding adviseert over constructie en engineering, strevend naar optimale oplossingen. Wilt u uw project naar een hoger niveau tillen? Neem vandaag nog contact op of plan een afspraak in.

Contact

Materiaalsoorten

Alle metaalsoorten
Aluminium metaal

Materiaal

RVS

Corrosiebestendig en hygiënisch

RVS is corrosiebestendig en hygiënisch, veelal toegepast in keukens, medische omgevingen en industriële apparaten.

Staal metaalbewerking

Materiaal

Staal

Sterk & veelzijdig

Staal, bekend om zijn sterkte, hardheid en duurzaamheid. Veel gebruikt in constructie, auto's en gereedschappen.

Aluminium metaalbewerking

Materiaal

Aluminium

Lichtgewicht en sterk

Aluminium is sterk en licht van gewicht. Het wordt veelzijdig toegepast in luchtvaart, auto-industrie en bouw.

Metaalbewerking walsen
Stalen plaat walsen
Rondwalsen
GRATIS & VRIJBLIJVEND ADVIES

Neem direct contact op

Nieuws & inspiratie

Bekijk alle projecten