Bewerkingen

Lasersnijden op metaal, zo doen we dat bij Ville

Dé standaard binnen metaalbewerking: lasersnijden

Bij Ville zijn we gespecialiseerd in het vervaardigen en bewerken van stalen, RVS en aluminium producten. Zo ook in het lasersnijden op metaal.
 
Tegenwoordig is het niet meer weg te denken, het lasersnijden op verschillende soorten materialen. Zo kan u naast het lasersnijden van metaal, ook snijden op RVS en aluminium. Elk materiaal heeft zo zijn eigen werkwijze. Zo leggen we op deze pagina uit hoe het lasersnijden op metaal gedaan wordt.
 
 
SNEL EEN VRAAG?
Bel of mail ons direct. Onze product adviseurs staan direct voor u klaar.
 
 
 
 
 
 

Metaalbewerkingen op Metaal

Tegenwoordig is het niet meer weg te denken, het lasersnijden op verschillende soorten materialen. Zo kan u naast het lasersnijden van metaal, ook snijden op RVS en aluminium. Elk materiaal heeft zo zijn eigen werkwijze. Zo leggen we op deze pagina uit hoe het lasersnijden op metaal gedaan wordt.
 
Maar eerst verdiepen we eerst even wat er nog meer mogelijk is naast het lasersnijden van metaal. Zo kunnen we naast het lasersnijden, nog andere bewerkingen uitvoeren op metaal:
 

Kantpersen van metaal

Het kanten van metaal wordt gebruikt om materiaalsoorten als metaal, RVS en aluminium te vouwen. Kanten is een bewerkingsproces voor het vervormen van een plaat. Dit wordt vaak in een V-vormige machine gedaan. Zo drukt het mes het materiaal in een V-vorm waardoor het buigt. Voordeel aan metaal kanten is dat het een relatief goedkoop proces is doordat het compleet geautomatiseerd kan worden.
 

Knippen van metaal

 
Bij Ville is er de mogelijkheid om diverse soorten en groottes van staalsoorten te knippen. Het knippen van metaal is nog de ouderwetse manier van wat nu het lasersnijden van metaal is, maar in sommige projecten nog steeds van pas komt. Net zoals bij het kanten en het lasersnijde, is er bij Ville de mogelijkheid om naast metaal, ook op RVS en aluminium te knippen. Dit wordt gedaan met een hydraulische guillotineschaar. Het knippen van metaal is de snelste techniek voor het creëren van rechthoekige vormen. 
 

Lassen van metaal

 
Bij Ville hebben we verschillende technieken in huis voor het lassen van alle metaalsoorten. Dat vraagt dan ook om een team van 20 lassers in onze fabrieken. Het lassen van RVS, metaal en aluminium vraagt allen een ander soort maatwerk. Dat zorgt er dan ook voor dat deze drie verschillende materiaalsoorten ook in drie verschillende fabrieken gelast wordt. Ook het poeder coaten, stralen, beitsen en assembleren behoort tot de afwerkingsmogelijkheden bij Ville.
 

Walsen van metaal

 
Het walsen van plaatmateriaal wordt vaak gebruikt bij het samenvoegen van silo’s, tanks en ketels. Het walsen van metaal is plat gezegd het ombuigen van metaal. Maar naast metaal is het ook mogelijk om RVS, aluminium, messing en koper te walsen. Bij Ville gebruiken we 5 verschillende walsmachines met 5 verschillende toprollen. Zo kunnen we naast ronde afwerkingen, ook golfachtige en ovale vormen leveren. 
 
 

 

Wat is lasersnijden op metaal?

Het lasersnijden is een industriële bewerkingstechniek waarbij verschillende materialen door een laser op maat worden gesneden. Een laser bestaat uit elektromagnetische deeltjes, die samen een stralingsbron vormen dat licht uitzendt waardoor er een laser vormt.
 

Voordelen van lasersnijden op metaal

  • Hoge snelheid
  • Lasersnijden op maat
  • Perfecte precisie
De perfecte precisie van het lasersnijden op metaal is een groot voordeel. Het snijden met een laser zorgt er namelijk voor dat de meest complexe vormen uit het metaal gesneden kunnen worden. Van complexe tekeningen tot simpele vormen, met de lasermachine is het mogelijk alle vormen uit metaal te snijden
 

Proces van lasersnijden op metaal

 Het proces van lasersnijden op metaal is compleet geautomatiseerd. Zo zorgen wij ervoor dat de lasermachine, de CNC lasersnijmachine van TRUMPF, 24/7 doordraait en zoveel mogelijk projecten kan draaien in een korte periode. De kracht van de machines van Ville? De hoge snelheid, de efficiëntie, de nette snijrand en de lage mate van snijverlies. Zo zorgen wij voor een optimaal proces. 
 

Lasersnijden op maat

Met de hoogwaardige CNC lasersnijmachine van TRUMPF,  kunnen we maximale oppervlaktes van 4000x2000mm snijden in elke gewenste vorm. Dat zorgt ervoor dat u binnen deze oppervlaktes uw eigen ontwerp kan maken, die wij vervolgens compleet op maat kunnen leveren. 
 
 
 

Lasersnijden uit metaal, hoe doen we dat?

Offerte aanvragen

Via het bovenstaande offerteformulier kunt u gratis en vrijblijvend uw concrete offerte aanvraag indienen. Ons team van hardwerkende specialisten reageert doorgaans nog dezelfde werkdag. Voor vragen kunt u ons natuurlijk ook altijd bereiken via  +31 (0) 78 674 38 77.
 
 
 

Van tekenbestand naar snijprogramma

Zodra uw offerte is goedgekeurd gaat ons team van engineers uw ontwerp omzetten naar een efficiënt snijprogramma. Van optimalisatie in het ontwerp tot volledige engineering van uw product. Maar ook de zogenaamde nesting, het indelen van het plaatmateriaal gebeurt op deze wijze optimaal. Altijd zo efficiënt mogelijk en dus beter voor het milieu. Dit beperkt namelijk de afvalstroom van restmateriaal en is dus een stuk duurzamer.
 

Leverdatum en orderbevestiging

Zodra het snijprogramma gereed is en uw order is ingepland ontvangt u van ons direct een bevestiging met de leverdatum. Doordat wij de capaciteit hebben om 24/7 te kunnen lasersnijden op metaal, zijn onze levertijden altijd zeer snel. Ook spoedopdrachten zijn geen enkel probleem. 
 

Afwerking & oplevering

Lasersnijden op metaal is vaak de eerste stap binnen ons productieproces, het gaat dan ook vaak gepaard met diverse vervolgstappen. Lasersnijden wordt vaak in combinatie met kanten/zetten, walsen en lassen, coaten en assemblage uitgevoerd. Ville levert puur gesneden platen, maar ook (sub)onderdelen en complete producten en apparaten. Onze kracht? Het compleet integreren van uw productieproces. Wij bepalen gezamenlijk welk gedeelte van de productie wij voor u mogen verzorgen. 
 
 

Prijs van lasersnijden op metaal

Benieuwd naar de prijs van uw ontwerp? Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan voor uw lasersnij werkzaamheden uit metaal. 
 
 

Levertijden van lasersnijden op metaal

Doordat onze machines 24/7 doordraaien, draaien wij zoveel mogelijk projecten in een korte periode. Dit zorgt ervoor dat onze levertijden relatief kort zijn. Ook spoedopdrachten zijn geen enkel probleem. Wil je meer informatie over de levertijden? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan! 
 
 

Kwaliteitsgaranties

Bij Ville ademen we kwaliteit en ervaring. Om dit te kunnen waarborgen zijn wij bij een aantal zaken aangesloten én zijn wij een erkend leerbedrijf.
 
ISO 9001:2015
Sinds 1991 is Ville één van de 400 ISO-gecertificeerde bedrijven. De ISO 9001:2015 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Hiermee wordt er dus aangetoond of een bedrijf in staat is om consequent producten en diensten te leveren die voldoen aan de eisen van de klant én de toepasselijke wet- en regelgeving.
 
LRQA Gold Award
Door constant de focus op kwaliteit te leggen, heeft Ville 15 jaar geleden een LRQA Gold opgeleverd. De LRQA Gold Award is een Lloyds-erkenning voor gecertificeerd werken aan verbetering. 
 
Leerbedrijf
Het begeleiden en aansturen van jong talent is waar we al een aantal succesverhalen van gemaakt hebben. Als Kenteq-erkend leerbedrijf hebben we jonge en enthousiaste metaalbewerkers veel te bieden. Met veel plezier geven wij ons passie voor het vak graag door!
 
 

Voorbeelden van lasersnijden op metaal

In de voorgaande jaren hebben we al veel projecten afgeleverd voor onze klanten. Benieuwd naar wat we allemaal kunnen realiseren van metaal? Blader is door onze projecten.
 
 
Verzinkte trap voor huisartsenpost op curacao Samenwerking van meer dan 30 jaar Snijden, kanten en lassen voor Unifortes
Lindor houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van mengers.... Lees meer  Verzinkte stalen trap met RVS leuningwerk voor de huisartsenpost.... Lees meer Wij snijden, kanten en lassen al het RVS 304 plaatmateriaal voor  Unifortes.... Lees meer

 

 
 

Meer informatie over lasersnijden op metaal?

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen met het lasersnijden van metaal? Op zoek naar een specifieke vraag over het lasersnijden van een bepaalde vorm? Via onderstaande knop geven wij u graag meer informatie en sturen wij u een offerte.
 
 

Op zoek naar een specifieke vraag over het lasersnijden op metaal?

Voor vragen kunt u terecht bij onze adviseurs. Ons team reageert doorgaans nog dezelfde werkdag. Voor dringende vragen kunt u telefonisch contact opnemen via onderstaande gegevens.
 
 
Graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Ville? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief!