Over ons

Dit is ons verhaal

Wij zijn Ville. Ons familiebedrijf heeft al meer dan zestig jaar kennis van metaal. We engineeren, bewerken, produceren en assembleren. Om de producten en halffabricaten daarna bij de klant op locatie af te leveren en in sommige gevallen te installeren. 

Onze kracht is verbinden, het verbinden van mensen en natuurlijk metaal. Want dat is wat we doen. Het verbinden van metaal tot halffabricaat of volledig apparaat. Wij weten hoe we dat het beste kunnen doen, met het oog op mens en milieu. Onze klanten krijgen op die manier wat ze willen: ontzorging en kwaliteit. Dat doen we door flexibel te zijn, naar elkaar toe maar ook naar situaties toe. 

Voor wie doen we het?

Voor onze wel gewaardeerde klanten. Ville helpt ondernemingen van elk formaat efficiënter te werken door als one-stop-shop te fungeren voor alle plaatbewerkingen in RVS, staal en aluminium. Dit doen we voor bedrijven uit verschillende sectoren, waaronder de machinebouw, voedingsmiddelenindustrie, zuivelindustrie en scheepvaartindustrie. Daarnaast zijn we producent voor een belangrijk deel van de (petro)chemische industrie. Maar ook specialisaties als aluminiumgoten, kunstwerken, roestvaststalen bordessen, trappen en leuningen zijn ons niet vreemd. 

Onze geschiedenis

In 1955 slaan de gebroeders L.P. Ville en I.J.M. Ville de handen ineen. De basis voor het huidige bedrijf is dan gelegd. In 1975 zetten we Gebroeders Ville VOF om in een BV. In de opvolgende jaren verhuizen we maar liefst vier keer en nemen we een aantal bedrijven over, dit leverde een merkbaar synergie-effect op. In 1980 nestelen we ons in de huidige Handelstraat, en in 1990 is daar de separate RVS-afdeling een feit. 

Na in 1978 in dienst te zijn getreden, neemt Rien Kranendonk in 1999 het roer over als algemeen directeur van Ville. Met de overname van Halk weegwerktuigen in 2003 en de oprichting van Unifortes in 2011 en Aannemingsbedrijf Ville in 2012 gaat het snel. Het bedrijf en haar personeelsbestand groeien exponentieel. In 2017 groeit het bedrijf letterlijk uit haar jasje en wordt een nabij liggend bedrijf opgekocht voor extra kantoor -en werkplaatsruimte. Unifortes en Halk verhuizen naar de Handelstraat 2. 

Onze tegenwoordige tijd

Al deze mijlpalen die hebben geleid tot wat Ville nu is; een groep technische bedrijven. Met een moederbedrijf dat is uitgegroeid tot one-stop-shop voor alle plaatbewerkingen in RVS, staal en aluminium. Klanten komen bij Ville terecht voor een plaatje of halffabricaat, maar ook voor de volledige engineering, samenstelling en installatie van complete machines. 

Onze toekomst

Veilig werken naar een duurzame toekomst. Als oerhollands bedrijf onder de rook van Rotterdam heerst hier het motto: “Niet lullen, maar poetsen” en “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”. We hebben grote ambities, maar blijven met beide benen op de grond. Wél zetten we ons in voor de toekomst, het hergebruik van materialen en onze 1634 zonnepanelen zijn hier een voorbeeld van. We werken veilig en gezond, en nemen allerlei maatregelen om het werk voor onze mensen zo aangenaam mogelijk te maken.    

OFFERTE AANVRAGEN


SNEL EEN VRAAG?

Bel of mail ons direct. Onze product adviseurs staan direct voor u klaar.

Tel +31 (0) 78 674 38 77
E-mail info@ville.nl