metaalbewerking

Bewerkingen

Al jaren dé specialist

Dé one-stop-shop voor alle plaatbewerkingen in RVS, staal en aluminium. Ville fungeert als ideale partner voor een plaatje of halffabricaat, maar ook voor de volledige productie van apparaten en machines.

Offerte

One-stop-shop

Ville bewerkt al sinds 1955 alle soorten metaal, maar is vooral gespecialiseerd in staal, RVS en aluminium. We werken aan kleine orders maar ook aan grote installaties die volledig in-house geëngineerd en gebouwd worden, en op locatie geïnstalleerd. Onze engineers maken de complete uitbesteding van productontwikkeling mogelijk, samen met onze hooggekwalificeerde metaalbewerkers en machinebouwers.

Lasersnijden bewerking Ville

Lasersnijden

Inmiddels dé standaard binnen metaalbewerking: lasersnijden. Dit geautomatiseerde proces met hoge snijsnelheid, efficiëntie, nette snijrand en lage mate van snijverlies is een van onze krachten binnen Ville. Onze CNC lasersnijmachine met een maximale opleg van 4000 x 2000mm zorgt ervoor dat elke gewenste vorm in het plaatwerk kan worden gesneden.

 

Knippen

Of het nu om fijn plaatwerk, grote of kleine series of diverse staalsoorten gaat, Ville knipt het. Metaal knippen stamt nog van voor de komst van de lasersnijmachine, maar is in sommige gevallen nog steeds dé oplossing. Ville knipt RVS, staal of aluminium met een hydraulische guillotineschaar met een maximale plaatcapaciteit van 3 meter breedte met een dikte tot 15mm in staal en 8mm in RVS.

Kantpersen

Ville vouwt zonder moeite alle materiaalsoorten zoals RVS, staal en aluminium om door het te kanten. Met drie (CNC) kantbanken in gescheiden productiehallen voor staal en RVS vouwen wij ieder stuk plaatmateriaal moeiteloos tot wel 4 meter lengte, met een dikte van 12 millimeter. We zijn met gemak in staat om zeer complexe opdrachten in één keer af te kanten.

Walsen

Het rondwalsen van plaatmateriaal is bij uitstek geschikt voor het vervaardigen van silo’s, tanks en ketels. Maar ook in combinatie met kanten/zetten kunnen de meest complexe troggen geproduceerd worden. Voor het omvormen van metaal via buiging gebruiken wij diverse walsen. Wij hebben machines in huis die tot een capaciteit van 4 meter lengte platen op diverse manieren kunnen buigen.

Kantpersen Ville
TIG-lassen Ville

Lassen

Ville beschikt over diverse mogelijkheden op het gebied van lassen. TIG- MIG/MAG- stift- en puntlassen van RVS, staal en aluminium, het is gesneden koek voor onze vakmensen. Met een hoge nauwkeurigheid gaan onze lassers aan het werk met kleine lasconstructies, halffabricaten en volledige eindproducten. Afhankelijk van het product maken we gebruik van lassen met of zonder toevoegingsmateriaal, die in sommige gevallen van grote invloed kunnen zijn op het eindresultaat: de las.

Overige bewerkingen

Ville biedt een diversiteit aan metaalbewerkingen en nabewerkingen om aan alle unieke behoeften te voldoen. Wij verzorgen zowel (sub)onderdelen als complete machines en apparaten, inclusief afwerking en montage. Dit omvat poedercoaten, stralen en beitsen van het plaatmateriaal.

Materiaalsoorten

Zie alle materiaalsoorten
Staal metaalbewerking

Materiaal

Overige

Titaan, nikkel, brons, etc.

Bij Ville bewerken we alle soorten metaal, dus ook de (voor ons) minder gebruikelijke varianten.

Aluminium metaalbewerking

Materiaal

Aluminium

Lichtgewicht en sterk

Aluminium is sterk en licht van gewicht. Het wordt veelzijdig toegepast in luchtvaart, auto-industrie en bouw.

Aluminium metaal

Materiaal

RVS

Corrosiebestendig en hygiënisch

RVS is corrosiebestendig en hygiënisch, veelal toegepast in keukens, medische omgevingen en industriële apparaten.

Metaal knippen Ville
Lassen Ville
GRATIS & VRIJBLIJVEND ADVIES

Neem direct contact op

News & Inspiration

Bekijk alle projecten