lasersnijden op aluminium

AL JAREN specialist in het LASERSNIJDEN OP ALuminium

Het bewerken en vervaardigen aluminium producten is een van de specialiteiten bij Ville. De standaard binnen metaalbewerking is lasersnijden, dit wordt gedaan op verschillende soorten materialen. Denk aan materiaalsoorten als metaalRVS en aluminium. Ville machine & apparatenbouw is al jaren specialist in het lasersnijden op aluminium

  • De Trumpf lasersnijmachine snijdt nauwkeurig met een tolerantie tot op tienden van millimeters. 
  • We snijden met gemakt allerlei vormen uit  aluminium. 
  • Dag en nacht snijden? Het is voor ons geen probleem, door het automatische be- en ontladingssysteem werkt onze lasersnijmachine 24/7 door. 
  • Gegarandeerd korte levertijden 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan voor uw lasersnijwerkzaamheden voor aluminium.

Offerte  aanvragen 


SNEL EEN VRAAG?

Bel of mail ons direct. Onze product adviseurs staan direct voor u klaar.

Tel +31 (0) 78 674 38 77
E-mail info@ville.nl

 


 

 Referenties in lasersnijden op aluminium

"We zochten een professionele partij die ons kun helpen met het lasersnijden van aluminium. Het team van Ville heeft ons enorm geholpen. De communicatie verloopt altijd snel en de kwaliteit van leveren is altijd hoog. Ik kan Ville van ook van harte aanbevelen".
 
M. Janssens
 

TECHNISCHE SPECIFICATIES lasersnijden op aluminium

Bewerking Omschrijving Capaciteit
Lasersnijden Lasersnijmachine 4.000 x 2.000 6 KW

 

Hoe werkt het laten lasersnijden op aluminium? 

 Lasersnijden is een industriële bewerkingstechniek waarbij verschillende materialen door een laser op maat worden gesneden. De laser waarmee de materialen gesneden worden, bestaat uit verschillende elektromagnetische deeltjes die met elkaar één stralingsbron vormen. Die stralingsbron zend licht uit waardoor er een laser vormt.

Voordelen van het lasersnijden op aluminium:

  • Met lasersnijden werken we altijd met maatwerk. Het ontwerp wordt dus altijd naar uw wensen gemaakt.
  • Door het compleet geautomatiseerde proces snijdt de lasermachine altijd op hoge snelheid en dus een snelle productietijd.
  • Werken vanuit perfecte precisie.

Met een uiterst nette snijrand en de perfecte precisie zorgen we ervoor dat de klant altijd de hoogste kwaliteit afgeleverd. Dit brengt een groot voordeel met zich mee. Het snijden met een laser zorgt er namelijk voor dat de meest complexe vormen uit aluminium gesneden kunnen worden. Het lasersnijden op aluminium kan dus tot de meest complexe vormen gesneden worden.

het proces van lasersnijden op aluminium

Het proces van het lasersnijden op aluminium is bij Ville compleet geautomatiseerd. Met onze CNC lasersnijmachine van TRUMPF, die 24/7 doordraait, kunnen wij in een korte periode veel projecten draaien. De CNC machine snijdt met hoge snelheid, een nette snijrand en een lage mate van snijverlies. Zo zorgen we voor een optimaal proces.

Andere bewerkingen van alumimium

Naast het lasersnijden op aluminium, zijn er ook nog andere bewerkingstechnieken voor aluminium.

Kantpersen van aluminium

Het kanten van metaal wordt gebruikt om materiaalsoorten als metaal, RVS en aluminium te vouwen. Kanten is een bewerkingsproces voor het vervormen van een plaat. Dit wordt vaak in een V-vormige machine gedaan. Zo drukt het mes het materiaal in een V-vorm waardoor het buigt. Voordeel aan metaal kanten is dat het een relatief goedkoop proces is doordat het compleet geautomatiseerd kan worden.

Knippen van aluminium

Bij Ville is er de mogelijkheid om diverse soorten en groottes van staalsoorten te knippen. Het knippen van metaal is nog de ouderwetse manier van wat nu het lasersnijden van metaal is, maar in sommige projecten nog steeds van pas komt. Net zoals bij het kanten en het lasersnijden, is er bij Ville de mogelijkheid om naast metaal, ook op RVS en aluminium te knippen. Dit wordt gedaan met een hydraulische guillotineschaar. Het knippen van metaal is de snelste techniek voor het creëren van rechthoekige vormen. 

Lassen van aluminium

Bij Ville hebben we verschillende technieken in huis voor het lassen van alle metaalsoorten. Dat vraagt dan ook om een team van 20 lassers in onze fabrieken. Het lassen van RVS, metaal en aluminium vraagt allen een ander soort maatwerk. Dat zorgt er dan ook voor dat deze drie verschillende materiaalsoorten ook in drie verschillende fabrieken gelast wordt. Ook het poeder coaten, stralen, beitsen en assembleren behoort tot de afwerkingsmogelijkheden bij Ville.

Walsen van aluminium

Het walsen van plaatmateriaal wordt vaak gebruikt bij het samenvoegen van silo’s, tanks en ketels. Het walsen van metaal is plat gezegd het ombuigen van metaal. Maar naast 


Meer informatie over lasersnijden?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor het lasersnijden van RVS, aluminium of staal plaat? Wij geven u graag meer informatie, en sturen u een offerte.


Offerte aanvragen 
Alle rvs en aluminium bewerkingen vinden plaats in hal Ville Apparatenbouw.
Alle staalbewerkingen vinden plaats in hal Ville Metaalindustrie.


Prijs van lasersnijden op aluminium?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Onze specialisten beschikken over meer dan 50 jaar ervaring in het bewerken van metaal, rvs of alluminium op maat. Desgewenst kunnen wij u dan ook altijd van passend advies voorzien. Standaard reageren wij altijd binnen 1 werkdag op uw vraag. Bent u benieuwd naar de kosten voor lasersnijden? Vraag dan direct gratis en vrijblijvend een offerte aan.
 

Offerte aanvragen

SNEL EEN VRAAG?

Bel of mail ons direct. Onze product adviseurs staan direct voor u klaar.

Tel +31 (0) 78 674 38 77
E-mail info@ville.nl