Aluminium Knippen

Staal walsen

Bij Ville Metaalbewerkingen zijn we al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in het bewerken van rvs, aluminium en staal. 

Het rondwalsen van staal is geschikt voor het vervaardigen van silo’s, tanks en ketels. Maar ook in combinatie met kanten/zetten kunnen we de meest complexe projecten realiseren. 

Voor het omvormen van metaal via buiging gebruiken wij diverse walsen. Wij hebben machines in huis die tot een capaciteit van 4 meter lengte platen op diverse manieren kunnen buigen.

 

  • 5 walsmachines met verschillende top rollen voor het bewerken van rvs, staal, aluminium, messing en koper. 
  • Geschikt voor het walsen van kleine tot grote platen tot 4 meter en 12 millimeter dik. 
  • Gegarandeerd korte levertijden.
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan voor uw kantwerkzaamheden.
 

Staal walsen

Staal walsen is een proces waarbij platte stalen platen of stroken worden geperst tussen twee walsrollen om de dikte te verminderen en de vorm aan te passen. Het walsen van staal is een belangrijk onderdeel van de staalproductie en wordt gebruikt om stalen producten te vervaardigen met verschillende afmetingen, vormen en eigenschappen.

Bij het walsen van plaatmateriaal, zoals staal, wordt een rechte plaat in de walsmachine geplaatst. Deze plaat komt in de machine tussen een aantal rollen te liggen. Door middel van het juist afstellen van de hoogte van de rollen, wordt de ronding van de plaat bepaald. Zo kunnen we iedere wens nakomen, en niet alleen ronde, maar ook golfachtige en ovale vormen maken. 

 
 

Metaal walsen bij Ville Metaalbewerkingen

We beschikken bij Ville over 5 walsmachines, waarmee we zeer eenvoudig platen walsen tot wel 12mm dikte. Onze grootste walsmachine betreft een 4 rollen wals die platen tot 4 meter breedte op verschillende manieren kan buigen. Ook conisch walsen is voor ons gesneden koek. 
 
Uw gewalste plaat kan worden afgelast, bewerkt én behandeld. De oppervlaktebewerkingen en behandeling van Ville kunnen zowel uitstraling als functionaliteit van het product ten goede komen. Afbramen en het wegwerken van scherpe randjes is hierbij een vanzelfsprekendheid. 
 

Technische specificaties van staal walsen

Bewerking

Omschrijving

Capaciteit

Walsen

Platenwals

3 rollen wals - 1.000 x 3 mm

 

 

4 rollen wals - 1.250 x 4 mm

 

 

3 rollen wals - 2.000 x 6 mm

 

 

3 rollen wals - 3.600 x 8 mm

 

 

4 rollen wals - 4.000 x 12 mm

 

Offerte opvragen staal walsen

Heeft u vragen?  Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van deskundig advies.
 
 
 

Graag meer weten over staal walsen?

We staan u graag te woord. We reageren doorgaans nog dezelfde werkdag. Voor dringende vragen kunt u telefonisch contact opnemen via onderstaande gegevens.
 
 
Graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Ville? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief!